25-30 st
250° - 8-10 min
25 g jäst
100 g smör
2 dl mjölk
½ dl strösocker
½ krm salt
½ krm hjortronsalt (går att ta bort om man vill)
1 ägg
6 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl vaniljkräm (marsankräm, blanda pulvret med mjölk)
smält smör, strösocker
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret & häll över mjölken, låt det bli fingervarm.
Häll det över jästen.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och största delen av mjölet.
Arbeta degen smidigt.
Dela degen i 2 delar, kavla ut till en fyrkant som sedan delas i 7x7 cm stora bitar.
Klicka ut vaniljkräm på varje.
Knyt ihop degen och lägg bullarna i pappersformar på en plåt. Grädda.
Pensla bullarna med smält smör & strösocker medans de är varma.
när lägger man i ägget? :P
SvaraRaderaOj det glömde jag skriva. Man lägger i det innan de torra ingredienserna men jag har glömt det ibland men det funkar ändå, så det är inte nödvändigt :)
Radera