Dessa smarriga chokladkakor är perfekta för chokladälskaren!
Själv är jag inte så mycket för choklad så det var inte en av mina favoriter men helt klart godkända. :)
Jag gjorde dessa tillsammans med vaniljrutorna med lime, båda serverades på US mötet som jag hade hos mig. Receptet på vaniljrutorna hittar du här.
Recept:
150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
4 1/2 dl socker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl grovhackade hasselnötter
Chokladglasyr:
200 g choklad med nötter (går att göras på vanligt choklad också, eller så tillsätter du nötter.)
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält chokladen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, under omrörning. Blanda i chokladen.
2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sickta ner det i smeten. Rör ihop till en slät smet.
3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 22x30 cm. Tar du en större plåt plir kakorna inte lika höga och gräddningstiden minskas, men det funkar lika bra. Strö på nötterna.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
5. Chokladglasyren: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Ställ den att svalna och tjockna. Det tar lite tid så ställ den gärna i kylskåpet, passa bara så att den inte blir hård.
6. Bred glasyren på kakan och skär den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar