23 januari 2012

Snoddas/Kärleksmums

Blev väldigt omtyckt och tog slut fort... :) Passar perfekt till fika och lätt att göra. 
Recept: 
Kakan:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl mjölk 

Glasyren:
75 g smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Garnering: kokosflingor
Börja med att smälta smöret och låter det svalna. Under tiden vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan de torra ingredienserna i detta omväxlande med mjölken och det smälta smöret. Häll sedan smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Låt sedan kakan svalna ordentligt. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de andra ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan, strö på rikligt med kokos. Skär sedan i fyrkantiga bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar