8 mars 2012

Recept på Skurna Chokladbröd

Ett gammalt recept jag hade sedan hemkunskapen förra året. I tisdags kom det till användning på hemkunskapen på den här skolan också. Så här är ett superlätt recept på supergoda kakor. 
30 st
200° - 10 min

100 g smör
1,5 dl strösocker
½ ägg
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
½ ägg till pensling
pärlsocker

Vispa smör & socker poröst. 
Blanda alla torra ingredienser och vispa i tillsammans med ägget. 
Tryck ut i längder på bakplåtspapper.
Pensla och håll på pärlsockret. 
Skär längderna i sneda snitt medans de är varma och mjuka. 
Låt sedan svalna och stelna.

4 kommentarer:

  1. Vilken jättefin blogg med många snygga, intressanta och varierande bakverk! Verkligen jättefin blogg och du verkar superduktig på att baka! Det är ju inte så att du bara klarar av nån sort utan du kan ju tårtor, biskvier, allt! Denna lägger jag till som bokmärke, definitivt! :)

    En liten fråga också: I receptet på vaniljbullar så ska man ha vaniljkräm och hjortronsalt. Det saltet, kan det bytas ut mot bakpulver tror du? Isf, samma mängd, eller hur ska man göra isf? Och vad är det för vaniljkräm du har?? Vanlij vaniljsås eller vad är det?

    Det vore jättesnällt ifall du svarade på frågorna i ett inlägg så att jag inte glömmer bort dem men du behöver absolut inte såklart! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Kul att du tyckte om bloggen. Det är alltid kul att höra att folk tycker jag är duktig på det jag tycker är superkul att göra :)

      Vaniljkrämen jag använder är marsankräm, det är enklast eftersom man bara blandar det med mjölk. Man får se till att den blir ganska fast bara annars blir det bara kladdigt.
      Hjortronsaltet har ju samma funktion som bakpulvret så jag tror säker att man kan använda det istället. Jag kollade runt på lite andra recept och det fanns recept som inte innehöll hjortronsaltet. Jag vet inte riktigt vad hjortronsaltet har för funktion. För eftersom att bullarna innehåller jäst så kommer dem att jäsa ändå. Så om du vill så tror jag att det funkar att ta bort det helt eller så testar du att tillsätta lite bakpulver upptill. Det är bara att testa sig fram! :)
      Jag la inte in ett nytt inlägg men jag ändrade inlägget så att det står tydligare vad det är man kan använda x)

      Radera
    2. Tack för hjälpen! Tänkte nämligen eventuellt testa dem , såg asgoda ut ju! :)

      Radera