31 maj 2012

Recept: Chokladtårta | -Steg för steg- |

Här är recept och beskrivning på hur jag gör chokladtårtan. Det här receptet använde jag till både påsktårtan och Emmas födelsedags tårta. 

175° - ca 30 min
200 g margarin
4 ägg
2 dl socker
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 krm salt
Vill man ha en tjockare tårtbotten så rekommenderar jag att man dubbla receptet! :)

1. Smält smöret i en kastrull och ta sedan det åt sidan och låt svalna. 
















2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. 

3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. 















4. Blanda alla torra ingredienserna i en annan skål och blanda runt. 















5. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.















 6. Blanda sedan i smöret i smeten och blanda till en slät smet.















 7. Håll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Känn med en sticka så att kakan inte är kladdig i mitten.















8. Ta ut kakan, låt den svalna några minuter i formen. Lägg sedan över den på ett fat eller galler.
    När kakan har svalnat (helst över natten) så är det bara att dekorera och garnera tårtan!
    Man kan även dela tårtan på mitten och lägga fyllning i mitten.















LYCKA TILL! :)

2 kommentarer:

  1. jAG TÄNKTE LAGA EN DUBBEL-VÅNINGS KAKA
    SÅ TROR DU DET RÄCKER OM JAG SÄTTER 2X ELLER SKALL JA GÖRA ME 2 OMGÅNGAR !

    TACK FÖR RECEPTET

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom att e kaka av detta slag är väldigt mäktig, så tror jag att det räcker att dubbla eller kanske bara göra 1 1/2 sats. Beroende på hur tjock man vill ha den. Det går även att göra en dubbelvånings kaka med den normala satsen men då blir den inte så stor. Det bästa är att prova sig fram! :)

      Radera