18 juni 2012

Hallonrutor

Här har det varit dålig uppdatering... men bakat det har jag gjort, i massor! :) Men med en seg dator med dålig internetuppkoppling, skolavslutning och fint väder så har jag inte orkat skriva någonting här.
Men nu kommer det en hel del inlägg på en gång :)

För ett tag sedan så testade jag något nytt, nämligen Hallonrutor. Det var jättegott och uppskattat. Det blev inte så sött, tack vare att det var hallon i kakan också, annars brukar ju bakverk med choklad vara väldigt söta. Kakorna passade alltså utmärkt till både stora och små. Men det är ju klart att det hade varit både godare och finare om bären varit färska. Men snart så! :)
Recept:
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
200 g hallon (för bästa resultat använd färska)
Garnering:
50 g vit choklad
hallon

Gör såhär:
1. Sätt ungen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och kakaon, vänd ner detta i smeten. Rör försiktigt ner smöret och hallonen, rör inte för mycket.
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Kolla med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna helt innan du skär den i rutor.
4. Hacka och smällt chokladen i vattenbad. Spritsa eller ringla sedan chokladen över rutorna. Garnerna med hallon.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar